Videó változat: YouTube

Tartalom;

 • Hugo Vapor Ranger 234W
 • Usb-MicroUSB kábel
 • Leírások

Főbb jellemzők;

 • Maximális teljesítmény: 234 W
 • Minimum ellenállás: 0,06 Ohm
 • Maximum ellenállás: 3 Ohm
 • Töltőáramkör: 2A
 • Tank csatlakozó: 510
 • Maximum tank átmérő: 28mm
 • Készülék méretei: 88x45x31 mm
 • Elérhető színek: Fekete alapon piros és Piros alapon fekete
 • Teljes fém test
 • 4 darab műanyag gomb
 • Meghajtás: 2 darab 18650
 • Átlagos ára: 16.000 forint
 • Megrendelhető pl innen.

Üzembehelyezés;

A hátulja leemelhető, 4 darab igen erős mágnes tartja a helyén, ide lehet betenni a 2 darab 18650-es akkumulátort. A gép 1 akksival nem működik! Ezzel a szétszedhetősége kimerült, hacsak órásoknál fellelhető apró torx kulccsal tovább nem feszegetjük…

Külső megjelenés;

A készülék előlapján legfelül középre sorolva, igen nagy méretű tűzgombot kapott. Zsebben is könnyű elnyomkodni, és mivel kikapcsolni nehezen lehet, az 5 alkalommal való főgomb megnyomása aktiválja a szoftveres zárat, így minden gombja tiltva van.
Legalul középen tudjuk csatlakoztatni a töltőt, a készülék érdekessége, hogy Balancer töltő van beleépítve, vagyis a két akkut külön tölti. Ennek köszönhetően külön is kezeli őket használat közben is.
A töltőport felett vízszintes elrendezésben három gombot találunk, melyek egy – (mínusz), egy M (Mód) és egy + (Plusz) jellel vannak ellátva. Ezeknek szerepe a módok közötti váltakozás, a teljesítmény növelés- illetve csökkentés, valamint a menüben való navigálás. A két szélső gomb együttes megnyomásával az alsó három gomb tiltásra kerül, így azt kézben tartva sem tudjuk elnyomkodni, ha bekapcsoljuk ezt a funkciót.
Mindez fogja közre a 2 hüvelykes IPS LCD képernyőt. A képernyő nem érintős, azonban nagy felületén és magas felbontásán (320*240) szépen rajzolódik ki minden, betekintési szöge is kiváló és napon is olvasható.
A képernyő mellett két oldalt 3-3 RGB LED található, szoftveres funkciókkal vezérelhető.

Menürendszer;

A fenti képen látható main-menüelrendezés vonatkozik az összes módra, csak a jobb felső sarokban lévő felirat mutatja, hogy milyen üzemmódban használjuk. Bal felül az akkumulátorok töltöttségét jelzi %-ban, felül-középen pedig az óra digitális kiírása és a hét aktuális napja angolul – van, ugyanis a készülék tartalmaz RTC-t, így a pontos idő és dátum is ott van a kezünkben.
Továbbiakban kiírja az aktuális beállított teljesítményt (vagy hőmérsékletet), a legutóbbi szívás időtartamát, a huzal aktuális ellenállását, a beállított teljesítményhez szükséges feszültséget, a szívás közben felvett ampert és végül a szívások számát 1000 szívásig, ez utóbbi nullázható.
Az M gomb kétszeri megnyomásával kerülünk be a beállítások menü első oldalára, ahol választhatunk a Power (VW), Bypass, Ti, Ni, SS és M1 mód közül; beállíthatjuk az előmelegítést gyenge, átlagos és erős valamelyikére; TC módok valamelyikében lehetőség van a teljesítmény százalék megadására és a TCR beállítására.
A következő oldalon írja ismét az aktuális szívásszámot, ami az alatta lévő kapcsolóval nullázható, illetve írja az összes, a készülék birtokbavételétől számított szívásszámot.
Ezt követő oldalon a menürendszer alapszínét választhatjuk ki 5 féle színből, a képernyő kikapcsolási idejét ; a fényerőt 1-10-es skálán és a három képernyőkímélő valamelyikét állíthatjuk. Utóbbi esetében mindegyiknél kiírja az órát is, de csak az elsőnél analóg formában.
A következő részben kikapcsolhatjuk a készüléket, bekapcsolhatjuk a két oldalt lévő igen erős fényforrást 7 féle színben és a LED-ek ritmusát is megtudjuk adni: folyamatosan világít 1 adott szín; lineálisan csökkenti és növeli a fényerőt közben váltva a színeket; és villogást tudunk állítani, szintén cserélgetett színek mellett. A LED-ek addig világítanak, ameddig a képernyő aktív.
Az utolsó előtti képernyőn írja az alaplap hőmérsékletét, az akkuk hátralávő feszültségét (külön) és a firmware verziószámát. Itt nem állíthatunk semmit.
Az utolsó képernyőn az idő és dátum állítható be.

Tapasztalatok;

Mindamellett, hogy két akkumulátoros, kompakt mérettel bír. Súlya van neki szép nagy, így nem biztos, hogy zsebbarát, de nekem nem volt eddig bajom vele. Órája pontos, 1 hónap alatt kb fél percet siet. Használata könnyű. Csak ajánlani tudom.


2 hozzászólás

G. Gábor · 2019.02.09. - 10:41

Engem meggyőztetek, már rendeltem is! Ráadásul most akció van!
Tetszik a stílus, csak így tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük