e-liquid

Manapság már nagyon sok fajta liquid kapható az üzletekben, webshopokban. A különleges gyümölcsaromáktól kezdve a dohányos aromákig, szinte minden íz megtalálható. Ezért nem olyan egyszerű a választás főleg a kezdők számára. Ebben az esetben csak a saját ízlésünkre szabad hagyatkozni. Nem mindegy, hogy milyen minőségű liquidet teszünk az eciginkbe, erre mindenképp érdemes odafigyelni, fontos, hogy megbízható eladótól szerezzük be, ugyanis így elkerüljük a gyenge minőségű termékeket. Mindenkinek megvan a maga igénye ezen a területen, ezért fontos meghatároznunk, hogy milyen ízvilágba kívánunk elindulni. Vannak akik a keserébb ízeket mások pedig az édesebb, gyümölcsösebb ízeket kedvelik. Az igények bírtokában már bátran kérhetünk tanácsot akár ismerősöktől vagy eladóktól.

Mi található az e-liquidben?

  • Növényi glicerin (VG)
  • Propilén-glikol (PG)
  • Természetes vagy mesterséges ízesítő anyagok
  • Nikotin
  • Egyéb összetevők

Növényi glicerin (VG)

Az e-liquid gyártásához gyógyszerkönyvi minősítésű (USP/BP/Ph. EUR)
glicerint használnak fel, mivel igen nagy tisztaságúnak kell lennie a belégzés miatt. Minél magasabb az aránya, a kifújt gőz annál sűrűbb, ugyanakkor az ízeket jelentősen tompítja.

Propilén-glikol (PG)

A propilén-glikol az e-liquid másik fontos összetevője. A glicerin sűrűségét csökkentendő, valamint az íz és torokhatás fokozása érdekében szükséges. A PG csak igen nagy mennyiségben mérgező, nem rákkeltő, de igenis fagyálló!

Természetes vagy mesterséges ízesítő anyagok

Az ízesítés koncentrátumokkal történik. Három fő aroma fajtát lehet megkülönböztetni: Természetes aroma, mesterséges aroma, vagy ezeknek a keveréke.

A természetes ízesítőanyagokat a természetből vonják ki különféle kémiai vagy fizikai folyamatokkal, majd tisztítják és koncentrálják.

A mesterséges ízesítőanyagok olyan molekulák keverékei, amik tetszőleges ízt tudnak utánozni. 

Nikotin

A nikotinról részletesebb tájékoztatást itt találtok.

Egyéb összetevők

Ide sorolhatjuk a színezékeket, a vitaminokat, a koffeint és a hasonló adalékanyagokat is, amiket egyes gyártók az e-liquidbe kevernek.


2 hozzászólás

JamesInvaf · 2019.04.21. - 05:30

Hi,

I’ve been visiting your website a few times and decided to give you some positive feedback because I find it very useful. Well done.

    · 2019.05.12. - 16:37

    Thank you 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük