akkumulator

Az elektromos cigaretták esetében, ha energiaellátásról van szó, kétféle kategóriát különböztetünk meg; Beépített– és Külső akkumulátor.
Ezek Li-Ion telepek, legalábbis legnagyobb részben.
Az elektromos cigarettákhoz való akkumulátorok minimum 20A teljesítményűek. Mindazon telepek, melyek ezt nem érik el, nem használhatóak a készülékekbe.

A beépített akkumulátorok;

Ezek olyan e-cigarettákban találhatóak meg, amelyek kicsik, kompakt méretűek, teljesítményük alacsony, valamint az áruk és kategóriájuk is a kezdő szinthez tartoznak. Nagy hátrányuk ezeknek a készülékeknek, hogy 0,5 Ohm alatti ellenállással rendelkező huzalokat VW módban már nem hajtanak meg (tisztelet a kivételnek), valamint ha a készülék lemerül, a töltési idő alatt (habár a lehetőség meg van rá) nem ajánlott használni.
Ezen akkumulátoroknak általában alacsony a kapacitásuk, így ténylegesen kezdőknek ajánlott az ilyen készülékek használata.

A külső akkumulátorok;

A különböző mérettel rendelkező készülékek lehetővé teszik a különböző méretű telepek használatát. Legelterjedtebb azonban a 18650-es méretű akku. Akadnak egy, avagy több akkut fogadni képes esztözök és vannak közöttük olyanok, amelyek akku darabszám fogadó készségüket utólag is meg lehet növelni.
Azon készülékek, melyek külső akkumulátorral üzemelnek, nagy előnyük, hogy merülés esetén könnyen kicserélhetjük egy feltöltöttre és azonnal vape-lhetünk tovább. Ezeket a telepeket célszerű nem a készülék saját töltőjével tölteni, persze nem tilos, de a beépített töltőáramkörökre nem fordítanak a gyártók elég figyelmet, így azon telepek, melyeket készülékeinkkel töltünk, rövidebb időt élnek meg. Ajánlott Balancer töltőt alkalmazni.

Gyakrabban alkalmazott akkumulátor méretek;

– 18650
– 18350
– 26650
– 20700
– 16340

Ezek megvásárolhatóak bármely elektromos cigarettával foglalkozó WebShop-ban, illetve a legelterjedtebb 18650-es telep minden második dohányboltban. Áraik 2000-5000 forintig terjednek / darab.

Legismertebb és ajánlott márkák;


– Efest
– Samsung
– LG

ecigitesztek

ecigitesztek

ecigiteek


2 hozzászólás

Tara9714 · 2019.04.02. - 16:37

Az Efest az átcsomagolt akksi, és a Sony nem szerepel a listán.

    · 2019.05.12. - 16:37

    Köszönjük a hozzászolást!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük